Реєстрація ТОВ 700 грн.

Консультації. Документи. 7 днів.
Детальніше...

Реєстрація СПД (ФОП) 400 грн.

З урахуванням реєстраційних платежів.
Детальніше...

Фірми з ПДВ. 3000 грн.

Чисті. Без діяльності.
Детальніше...

Ціна: від 2000 грн. Строк: від 10 днів

За загальним правилом працевлаштування іноземця можливе при попередньому отриманні відповідного дозволу на працевлаштування. Категорії іноземців, яким дозвіл на роботу не потрібен, перераховані в Законі «Про зайнятість населення».

З 27 вересня 2017 року порядок та умови отримання дозволу для іноземців дещо змінилися. Порядок та перелік документів відтепер регулюються не актами Кабінету Міністрів, а самим законом.

Для отримання дозволу на працевлаштування роботодавець подає до центру зайнятості наступний пакет документів:

  • заяву (бланк затверджується КМУ);
  • копію паспорта іноземця перекладеного на українську мову;
  • кольорову фотокартку;
  • копію проекту трудового договору (контракту).

Для окремих категорій іноземців відповідно до закону повинні подаватись додаткові документи (наприклад, працівники творчих професій, відряджені іноземні працівники тощо).

Дозвіл на працевлаштування видається не більше, ніж на один або три роки залежно від категорії працівників.

В подальшому дозвіл може продовжуватись необмежену кількість разів.

Бізнес-реєстратор виконує всю процедуру «під ключ». Ми здійснюємо:

  • Підготовку заяви та інших потрібних документів;
  • Переклад та засвідчення паспорту для подачі до Центру зайнятості;
  • Представництво інтересів у Центрі зайнятості;
  • Отримання дозволу на працевлаштування.

Важливо

З 27 вересня 2017 року діють вимоги щодо мінімального розміру заробітної плати для іноземців для отримання дозволу на працевлаштування.

За загальним правилом для отримання дозволу роботодавець зобов’язаний виплачувати іноземцю заробітну плату в розмірі не менш як десять мінімальних заробітних плат. На сьогодні це становить 32 000 грн.

Для іноземних працівників у громадських об’єднаннях, благодійних організаціях та навчальних закладах оплата праці встановлюється в розмірі, не менше п’яти мінімальних заробітних плат. Станом на 2017 рік це 16 000 грн.

Виключенням з даної вимоги є працевлаштування окремих категорій працівників, серед яких:

  1. іноземні високооплачувані професіонали;
  2. засновники, учасники та бенефіціари юридичної особи;
  3. випускники університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів, відповідно до переліку КабМіну;
  4. працівники творчих професій;
  5. ІТ-професіонали.

У випадку працевлаштування цих категорій іноземців вимоги щодо мінімальної заробітної плати, встановлені Законом «Про зайнятість населення», не застосовуються.

Як правильно працевлаштувати іноземців, щоб застосовувались дані виключення, Ви можете дізнатись, звернувшись до Бізнес-реєстратора.

Для початку роботи від замовника нам потрібна наступна інформація та документи:

  • назва і код підприємства роботодавця;
  • копія або скан паспорта іноземця;
  • кольорова фотокартка 3,5 х 4,5 сантиментра;
  • інші документи за необхідності.

Детальний перелік уточнюється по ходу підготовки документів.

Реєстрація ТОВ, СПД, ліквідація підприємства - Київ, Чернігів, Біла Церква
БІЗНЕС РЕЄСТРАТОР від ЮК «Санкам»
просп. Голосіївський (40-річчя Жовтня), 93, офіс 752,
03127, Київ
Телефон: +380 44 232-87-15,
Факс: +380 44 450−98−12,
E-mail: corporate@law-sankam.com.ua